PRESENTACION CCOR PDF Print E-mail

carte_aveyron

Lo Centre Cultural Occitan de Roergue (CCOR) es una associacion  (lei 1901) nascuda en 1979 del GRELH ROERGAS, de l’INSTITUT d’ESTUDIS OCCITANS, de la seccion de teatre de «LA PASTOURELLE» de Rodés e de fòrça autras personalitats occitanas.

Es estat acceptat coma de bon anar per «la joinessa e l’educacion populara» lo 12/09/1985.

Es afiliat a l’INSTITUT NACIONAL d’ESTUDIS OCCITANS, reconegut d’utilitat publica  lo 13/07/1949 e d’educacion populara lo 23/03/1986.

Lo CCOR  es lo cercle de l’IEO 12  per Rodés.


A per tòca de :

  • Promòure, difusir e defendre la lenga occitana dins totes los domenis.
  • Animar lo Roergue Occitan per conéisser, comprene melhor e enriquir  la nòstra cultura occitana d’ièr e d’uèi.

Lo CCOR a un sèti a la «Mission Départementale de la Culture» (MDC), a l’Institut Occitan d’Avairon (IOA), al Grelh Roergàs, al «Pays Ruthénois»  a «l’Ostal Bodon»,a l’IEO 12 (afiliat).

 

Lo CCOR participa ensems amb las autras associacions occitanas a las diferentas manifestacions per la promocion de la lenga e de la cultura occitanas, a las sesilhas de la Cultura Occitana per fin de definir un encastre reglamentari al desvolopament de l’Occitan dins l’ensenhament, los mèdias e la vida publica.

 

Lo CCOR  espèra plan contunhar e desvelopar las accions d’animacion alentorn de la cultura occitana e tirar benefici de la capitada bèla de l’ESTIVADA per far d’Avairon lo territòri per excelléncia de la lenga e de la cultura occitanas.

 


La composicion del burèu del CCOR

 

Co-Présidents

  • Paul BONY
  • Jean Pierre GAFFIER

Vice Présidente :

  • Marlène BONY
  • 

 

Mas d'informacions: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it